Föreläsningar

Bland alla våra spännande program under Pamp-con så erbjuder vi ju också föreläsningar, så lägg gärna ner korten och packa ner spelpjäserna för en stund och kom och höra på våra kunniga föreläsare som pratar om sin passion; spel.

Ett av våra stora namn är Kjell Herberts. Låter inte namnet bekant? Hur är det då med PAMPAS-spelet? Årets julklapp i Österbotten 2012. Just det. Skaparen till PAMPAS-spelet kommer att komma till Pamp-con för att berätta om hur det var att skapa sitt eget spel, från idé till verklighet och ni kommer säkert att få tips och idéer till att göra ett eget.

Ett annat namn bland våra föreläsare är Massi Hannula. Hon är en erfaren lajvare och har erfarenhet av att ordna flera konvent inom spelvärlden. En av hennes föreläsningar kommer att handla om hur man kan lära genom lajv, "Professional and educational larp in the Nordic countries – what can you use larp for?". I Norden har lärare oftare börjat använda sig av lajv för att lära ut sitt ämne åt sina elever och inte bara de insatta lajvarna kan ha nytta av denna lektion utan också lärare och föräldrar.

Det sista namnet jag vill berätta om är Samu Iiskola. Han har lajvat i 16 år och har en bred erfarenhet inom sitt område. Hans programpunkt "Writing characters – styles & themes", kommer att handla om hur man skapar sig en karaktär som är trovärdig med enkla medel och rörelser. Och det här är också ett utmärkt tillfälle för många teater och revymänniskor att lära sig något nytt, för vi vet ju att våra revyer och teaterföreställningar är bra här uppe i Österbotten, men vi kan bli bättre och här serveras det en utmärkt lektion i hur vi kan nå perfektion i att skapa en bra karaktär.

Självklart har vi ju många andra fina föreläsningar också så gå gärna och kolla in dem också.

Ha det bra och så syns vi väl på någon av föreläsningarna, eller hur?

Annette, Programansvarig

Kommentera | Postat måndag 3 februari 2014 kl. 22:43 av Annette Sjöskog

Kommentera