Arrangera program på PampCon

För att konventet ska bli av så behöver vi programpunkter och människor som är villiga att leda dessa. Ifall du är intresserad av att dra någonting av nedanstående förslag eller helt enkelt har en egen idé till en programpunkt så hör gärna av dig till oss. Självklart får du också skicka in förslag på programpunkter som du vill se eller delta i under konventet så försöker vi hitta någon som är villig att ansvara för det.

Programarrangörer får som belöning en mugg, matbiljetter eller till och med inträdet till konventet betalt beroende på programmets längd och hur ofta det leds. Vi önskar att en programpunkt inte är längre än 2-3 timmar lång.

Alla ideér, förfrågningar och önskemål skickas till Annette Sjöskog:
arrangemang.pampcon@live.com.

Önskelista

Nedan har vi en lista på program vi önskar skulle finnas på konventet. Känner du att något (eller fler) av nedanstående passar in på dig så tveka inte att höra av dig. Programpunkterna får gärna vara inspirerade av temat (Hjälte vs Skurk), men det är inget tvång. Har du egna önskemål på program så berätta gärna om det för oss!

Korta lajv (levande rollspel, larp) utan mycket rekvisita som är enkla att förklara för en nybörjare. Är du en kreativ person med en bra lajvidé du vill testa så tveka inte att testa den på vårt konvent!

Bordsrollspel spelas med endast tärningar, ett rollpapper och din egen fantasi. Ifall du anser att lajv begränsar dina möjligheter så ta ditt favoritbordsrollspel och låt andra följa med dig på ett episkt äventyr där endast er egen fantasi kan sätta gränserna.

Figurspel är väldigt likt bordsrollspel men har figurer istället för rollpapper (en van figurspelare skulle säkerligen inte hålla med mig men den diskussionen tar vi inte här :). Vill du bevisa att figurspel är enklare och roligare än bordsrollspel så kom med och visa våra deltagare.

Turneringar kan komma i alla möjliga format, det kan handla om allt från konsolspel såsom TEKKEN, kortspel såsom Pidro eller Magic: The Gathering, bofferstrid eller bordsspel som Munchkin. Vill du locka fram tävlingsinstinkten hos dina vänner så anmäl dig som ledare av just din gren och låt spelet börja!

Workshoppar är till för att man ska få använda sin kreativa sida och få chansen att lära sig nåt nytt. Ta fram din inre lärare och ge andra en chans att lära sig spela pidro, göra sina egna vampyrtänder eller varför inte sin egen latexdolk. Andra exempel på workshopppar är figurmålning, introduktion till figurspel, improworkshop, poi.

Föreläsningar är, precis som workshoppar, för dem som söker kunskap. Temat på föreläsningarna får gärna ha med årets konventstema att göra eller spel överlag. Är du bra på att föreläsa och inte är rädd för att stå framför en åhörarpublik så tveka inte att höra av dig ifall du har kunskap om något som du gärna vill dela åt andra.

Familjearrangemang: På lördag vill vi gärna också ha program anpassat för familjer med yngre barn. Så ifall du har enormt tålamod, gillar barn och är en trevlig prick som gärna vill lära ut något av de ovanstående kategorierna så hör gärna av dig.

Övrigt: Ifall du har någon annan idé som du känner inte passar in i de ovanstående kategorierna så betyder det inte att det inte passar in på konventet. Skriv bara ner din idé till oss så kan vi säkert koka ihop något oerhört bra och spännande till konventet.